خواص جادویی تخمه آفتابگردان


خواص جادویی تخمه آفتابگردان

تخمه آفتابگردان دارای 70% اسیدلینوئیک و مقداری فسفولیپید و ویتامین E می باشد به همین دلیل چربی خون را پایین آورده وکلسترول را تنظیم میکند.
تخمه آفتابگردان چربی خون را پایین می آورد

تخمه ی آفتابگردان سرشار از فسفر، منگنز، روی، پتاسیم، منیزیم و آهن است که در این مورد آخر می تواند با جوانه ی گندم، جگر و یا زرده ی تخم مرغ وارد رقابت شود.
این تخمه های پرطرفدار همچنین سرشار از ویتامین B و ویتامین E می باشند.
4 دلیل خوب برای خوردن تخمه آفتابگردان
1- تخمه آفتابگردان به شما انرژی می دهد
یک مشت تخمه ی آفتابگردان 55 درصد تیامین یا همان ویتامین B1 مورد نیاز روزانه ی ما را تأمین می کند. همچنین بهتر است بدانید که تخمه آفتابگردان حاوی میزان قابل توجهی فولات (اسیدفولیک) و اسید پانتوتنیک یا ویتامین B5 و ویتامین های دیگر گروه B می باشد. این ویتامین ها باعث می شوند که بدن به خوبی بتواند از هیدرات های کربن (قندها) استفاده کند و پرانرژی باشد.
ترکیبات تخمه ی آفتابگردان داخل روده با کلسترول وارد نبرد شده و باعث کاهش جذب آن می شوند.
2- تخمه آفتابگردان میزان کلسترول خون را پایین می آورد
تخمه های آفتاب گردان سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده ی پُلی، به ویژه به صورت اسید لینولئیک هستند که یک اسید چرب امگا 6 محسوب می شود.
از این گذشته در این تخمه ها حدود 20 درصد اسیدهای چرب اشباع نشده ی مونو نیز وجود دارد. این اسیدهای چرب، زمانی که در تعادل با امگا 3 ها قرار بگیرند برای سلامت قلب و عروق بسیار مفیدند.
تخمه های آفتاب گردان سرشار از فیتواسترول ها هستند؛ یعنی در هر فنجان حدود 270 میلی گرم. این ترکیبات ساختاری شبیه به کلسترول دارند و با کلسترول بد خون (LDL) مقابله می کنند. در واقع ترکیبات تخمه ی آفتاب گردان داخل روده باکلسترول وارد نبرد شده و باعث کاهش جذب آن می شوند. به این ترتیب کلسترول از طریق مدفوع دفع می شود.
3- تخمه ی آفتابگردان سرشار از منیزیم است
نصف فنجان تخمه ی آفتاب گردان حاوی حدود 255 میلی گرم منیزیم است. منیزیم یک ماده ی مغذی لازم برای بدن است که مانع سکته ی قلبی می شود، اثرات منفی سندروم پیش از قاعدگی را تسکین می دهد، فشار خون بالا را کاهش می دهد، ضدالتهاب است، باعث کاهش وزن می شود، از تشکیل سنگ کلیه پیشگیری می کند و به بدن کمک می کند تا با عفونت ها و بیماری ها مقابله کند.
4- تخمه ی آفتابگردان باعث تسکین آلرژی و برخی از مشکلات التهابی می شود
تخمه آفتاب گردان منبع خوب ویتامین E محسوب می شود. یک مشت از این تخمه ها 90 درصد نیاز روزانه ی ما به این ویتامین را تأمین می کند. این آنتی اکسیدان قوی رادیکال های آزاد التهاب زا را خنثی می کند.
نصف فنجان تخمه آفتابگردان حاوی حدود 255 میلی گرم منیزیم است. منیزیم یک ماده مغذی لازم برای بدن است که مانع سکته قلبی میشود.
نتیجه ی مطالعاتی که روی موش های آزمایشگاهی انجام شده نشان می دهد ویتامین E سطح التهاب ها را کاهش می دهد.
تخمه ی آفتابگردان برای رشد کودکان و همچنین برای زنان باردار بسیار خوب است.